У США вимагають від банків повідомити про рахунки російських олігархів

У США вимагають від банків повідомити про рахунки російських олігархів

Якщо банки відмовляться надавати інформацію, сенатори вимагатимуть вжити щодо них жорсткіших заходів, включно з державним розслідуванням

Представники Демократичної партії в Сенаті США вимагають від найбільших міжнародних банків надати інформацію про рахунки, що належать росіянам, які фігурують в «Кремлівській доповіді» мінфіну США.Відповідний лист сенатори Джин Шахін і Шелдон Уайтхаус розіслали трьом великим американським і п'ятьом європейським банкам, повідомляє Reuters в середу, 25 квітня, з посиланням на документ.

Сенатори вимагають, щоб фінансові інститути надали інформацію про те, чи проводили вони упродовж останніх п'яти років перевірку, щоб визначити, чи належать якісь рахунки фігурантам доповіді.

Якщо така перевірка була проведена, банки повинні повідомити про її результати. В іншому разі вони мають повідомити, що було зроблено для ідентифікації можливих зв'язків з бізнесменами з найближчого оточення російського президента Володимира Путіна. «Беручи до уваги їхнє багатство і відносини з російською владою, багато олігархів у Росії користуються або схильні до значного політичного впливу», - йдеться в листі.

Якщо банки відмовляться надавати інформацію, сенатори будуть вимагати вжити щодо них жорсткіших заходів, включно з державним розслідуванням. Представник банку JPMorgan Chase підтвердив інформагенції Reuters, що банк отримав листа і вивчає його. Представник Barclays відмовився від коментарів. В інших банках не відповіли на запит про лист.

Нагадаємо, мінфін США опублікував «Кремлівську доповідь» в січні у відповідь на запит Конгресу про запровадження заходів проти Москви за втручання в президентські вибори 2016 року. У переліку містяться 210 імен росіян, серед яких 114 чиновників і 96 олігархів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: