В ЄС привітали схвалення парламентом Македонії зміни назви країни

В ЄС привітали схвалення парламентом Македонії зміни назви країни

ЄС «рішуче підтримує угоду, яка слугує прикладом примирення для регіону і Європи в цілому»

Високий представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні та член Єврокомісії з питань політики сусідства та переговорів про розширення Євросоюзу Йоханнес Хан адресували свої вітання македонській владі й народу з нагоди схвалення парламентом поправок до конституції щодо зміни назви країни.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Як політичні лідери, так і громадяни продемонстрували свою рішучість використовувати цю унікальну історичну можливість для вирішення одного з найстаріших спорів у регіоні і рішуче просунутися на шляху до Європейського союзу», - йдеться в комюніке, поширеному увечері в п'ятницю в Брюсселі.

Високопоставлені представники ЄС підкреслили, що Євросоюз «рішуче підтримує цю угоду, яка слугує прикладом примирення для регіону і Європи в цілому».

В їхній заяві відзначається, що ЄС очікує подальших кроків щодо повного здійснення македонсько-грецького угоди про нову назву країни - Республіка Північна Македонія. Вони пообіцяли, що Європейський союз, як і раніше, буде твердо підтримувати цю країну для досягнення «загальної стратегічної мети інтеграції в ЄС».

Нагадаємо, в п'ятницю, 11 січня, парламент Македонії схвалив внесення поправок до конституції, якими передбачено зміну назви країни з Республіки Македонія на Республіку Північна Македонія.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз і НАТО привітали рішення парламенту Македонії, який схвалив початок процедури перейменування країни в Республіку Північна Македонія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: