Вибори до парламенту Чехії: стали відомі офіційні результати

Вибори до парламенту Чехії: стали відомі офіційні результати

Андрей Бабиш (у білій сорочці) радіє результатам виборів

«Рух незадоволених громадян» переміг на парламентських виборах, набравши 29,64% голосів виборців

Популістський політичний «Рух незадоволених громадян» (ANO), який очолює підприємець і мільярдер Андрей Бабиш, з великим відривом переміг на виборах у парламент Чехії, набравши 29,64% голосів виборців.

Про це повідомила Чеська статистична служба по закінченню підрахунку бюлетенів на всіх виборчих дільницях.

На виборах чотирирічної давності ANO (у перекладі з чеської ця абревіатура означає «Так») виявилося другою політичною силою в країні - після Чеської соціал-демократичної партії (ЧСДП).

Опозиційна консервативна Громадянська демократична партія фінішувала на другому місці з 11,32% голосів. Далі з невеликим відривом розташувалися Чеська піратська партія (10,79%) і праворадикальна партія «Свобода і пряма демократія» (СПД) з 10,64%. СПД - найбільш радикально, порівняно з іншими політичними силами виступає проти прийому біженців, поширенню ісламу та інтеграції з ЄС.

Нинішні партнери популістів по правлячій коаліції, соціал-демократи з ЧСДП, серйозно погіршили свої показники порівняно з 2013 роком (7,27% проти 20,5% голосів).

Явка на виборах склала 60,8%.

Раніше повідомлялося, що згідно з підсумком підрахунку близько 51,8 відсотка бюлетенів, партія ANO набирала 31,32 відсотка голосів.

Після цього керівник партії ANO Бабиш заявив що не вестиме переговорів про формування уряду з проросійськими партіями, які також опинилися серед лідерів перегонів.

Нагадаємо, у суботу, 21 жовтня, у Чехії завершилися дводенні парламентські вибори. О 14:00 годині за місцевим часом закрилися всі виборчі дільниці й розпочався підрахунок голосів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: