Вилучення кулі з легень активіста Михайлика: подробиці

Вилучення кулі з легень активіста Михайлика: подробиці

Михайлик заявив, що операція була оплачена німецьким урядом

Активіст Михайлик розповів подробиці операції та те, ким вона була оплачена

Одеський активіст Олег Михайлик, який пережив напад з вогнепальної зброї 22 вересня 2018 року, розповів про подробиці операції. Відповідну заяву він поширив у Facebook.

За його словами, операція з вилучення кулі виявилась набагато складнішою, ніж передбачалося.

«Трохи про саму операцію. Вона виявилась дійсно набагато складнішою, ніж ми в Україні та лікарі в Німеччині попередньо очікували. Куля була дуже глибоко в тканині легені та ще прикрита аортою. Саме цю аорту куля розірвала після пострілу, причинивши мені велику втрату крові та клінічну смерть. Тому німецьким лікарям довелось вскривати груду клітину та видалити частину легені разом з кулею. А операція тривала замість запланованих 2-х годин майже 5», - відзначив активіст.

Він повідомив, що «вже все добре», в нього трохи спала температура, проте йому доведеться залишитися в клініці в Мюнхені на довше.

Михайлик також подякував одеським лікарям, які врятували йому життя та реанімували.

«Після операції я ще раз зрозумів, що тільки їх професіоналізм зробив зі мною яскраве чудо. Надавши мені можливість жити далі. Ці одеські лікарі від мене назавжди отримувати тільки величезну шану та повагу», - підкреслив він.

Активіст уточнив, що уряд Німеччини зголосився оплатити операцію по вилучено кулі та проведення її експертизи.

На Михайлика вчинили замах 22 вересня, у нього вистрелили в центрі Одеси біля перехрестя вулиць Єврейської та Осипова – неподалік будинку, де він мешкає, та за кілька десятків метрів від будівлі головного управління Нацполіції Одеської області. Куля протаранила наскрізь ліву руку та груди жертви, застрягши в лівій легені, не влучивши в серце. Активісту порадили дочекатися, доки розірвана легеня загоїться, а вже тоді зробити операцію.

22 вересня Михайлик брав участь в акції проти незаконної забудови на Ланжероні біля дельфінарію, яку веде депутат міськради Андрій Кисловський.

Як повідомлялося, одеські правоохоронці затримали трьох громадян Грузії, підозрюваних у замаху на одеського активіста Олега Михайлика. 27 вересня суд взяв їх під варту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: