Вірменія з 4 травня відкриває бари, магазини та салони краси

Вірменія з 4 травня відкриває бари, магазини та салони краси
Торгові центри, ринки і всі школи і коледжі залишаться закритими. Робота громадського транспорту залишиться призупиненою

Вірменія з населенням 3 мільйони намагається послабити удар по економіці

Вірменія знову відкриє магазини, ресторани і бари, відновить виробництво і зніме обмеження на пересування з понеділка.

Про це заявив заступник прем’єр-міністра Тигран Авінян, повідомляє Reuters.

У країні зареєстровано 2386 випадків коронавірусу і 35 смертей, причому число інфекцій зросло з середнього рівня 50 в день в середині квітня до більш ніж 100 в останні дні, в тому числі 134 – в середу.

Вірменія з населенням 3 мільйони осіб намагається послабити удар по економіці, яка, як очікується, скоротиться на 2% в 2020 році.

Авінян повідомив, що в понеділок відкриються невеликі магазини, салони краси та хімчистки, і в соцмережах повідомляють, що будівельній та обробній промисловості також буде дозволено працювати в звичайному режимі.

Але торгові центри, ринки і всі школи і коледжі залишаться закритими. Робота громадського транспорту залишиться призупиненою.

Прем’єр-міністр Нікол Пашинян заявив минулого тижня, що країна готується зняти більшість обмежень і послабити тиск на економіку.

Нагадаємо, станом на ранок 3 травня, в світі від ускладнень, спричинених хворобою, померли 5215 осіб. Сумну першість за кількістю летальних випадків тримає США. Там померла 1691 особа.

У Великій Британії жертвами захворювання стала 621 особа, в Італії – 474, у Бразилії – 340, в Еквадорі – 308, в Іспанії – 276, у Канаді – 175, у Франції – 166, у Мексиці – 113 та 100 жертв в Індії.

Найбільше нових випадків підтвердили у США – 29,7 тисяч. За цей період у Росії діагностували 9,6 тисяч хворих, у Великій Британії – 4,8 тисяч, у Бразилії – майже 4,5 тисяч, в Іспанії – понад 2,5 тисяч, в Індії – 2,4 тисяч, у Перу – більше 2 тисяч та 1,9 тисяч у Туреччині.

Загалом в усьому світі вилікувались понад 1 мільйон 120 тисяч людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: