Водіїв у Росії зобов’язали носити світловідбиваючий жилет уночі

Водіїв у Росії зобов’язали носити світловідбиваючий жилет уночі

Нові правила встановлені постановою уряду РФ

Російський уряд зобов'язав водіїв носити світловідбиваючий одяг в темний час доби. Відповідні поправки до правил дорожнього руху підписав прем’єр РФ Дмитро Медведєв. «Підсвічуватися» автомобілістам доведеться, виходячи з салону в разі ДТП або вимушеної зупинки поза населеним пунктом. Про це пише Газета.ру.

Нові правила встановлені постановою уряду РФ від 12 грудня. Документ вносить доповнення до правил дорожнього руху РФ, зокрема, в них з'являється новий пункт 2.3.4, який говорить:

«У разі вимушеної зупинки транспортного засобу або дорожньо-транспортної пригоди поза населеними пунктами в темний час доби або в умовах обмеженої видимості при знаходженні на проїзною частиною чи узбіччям бути одягненим в куртку, жилет або жилет-накидку зі смугами світлоповертального матеріалу, що відповідають вимогам ГОСТу 12.4 .281-2014».

У другому пункті документа повідомляється, що дана постанова набирає чинності через 90 днів після його офіційного опублікування.

Нагадаємо, носити світловідбиваючий одяг у темну пору доби зобов’язані і російські пішоходи. Відповідні поправки з'явилися в листопаді 2014 року, але тоді їм дали більший термін на підготовку до нових змін - вони вступали в силу лише з 1 липня 2015 року. Тоді експерти відзначали, що в країні немає відповідного ГОСТу, який би регламентував характеристики світловідбивачів. Проте, документ був досить швидко розроблений і впроваджений в 2015 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: