Звільнений заступник глави ФБР поділився секретами про Трампа зі спецпрокурором

Звільнений заступник глави ФБР поділився секретами про Трампа зі спецпрокурором
Ендрю Маккейб

Маккейб, звільнений з посади заступника голови ФБР, має намір оприлюднити інформацію, яка компрометує Трампа

Екс-заступник директора ФБР Ендрю Маккейб володіє секретною інформацією про президента США Дональда Трампа, яка може зашкодити йому в зв'язку з розслідуванням про зв'язки штабу Трампа з Росією, повідомляють в суботу, 17 березня, видання Der Spiegel і агентство AP. Раніше Мін'юст США звільнив Маккейба з ФБР за два дні до його 50-річчя і виходу на пенсію.

Точний зміст документів, які знаходяться в розпорядженні Ендрю Маккейба, невідомий. За словами джерела, що побажало залишитися невідомим, записи можуть містити подробиці розмов між Трампом і Маккейбом. Також повідомляється, що інформація вже передана спецпрокурору США Роберту Мюллеру, який займається розслідуванням того, чи мали місце спроби російської влади втручатися у вибори США 2016 року і можливими зв'язками штабу Трампа з РФ.

Після звільнення Маккейба керівник команди юристів Трампа Джон Дауд закликав Міністерство юстиції США припинити розслідування можливого втручання Росії в американські вибори. За словами Дауда, процес був з самого початку «корумпований через політичні забобони».

Республіканці і президент США Дональд Трамп неодноразово критикували Ендрю Маккейба за те, як він під час виборчої кампанії 2016 року розслідував інцидент з витоком інформації, що сталався через використання Гілларі Клінтон особистої пошти замість службової під час перебування її держсекретарем США. Крім того, Трамп висловлював невдоволення роллю заступника голови ФБР в розслідуванні можливого втручання Росії в американські вибори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: