Путін демонструє неготовність завершити війну, – Кірбі

Путін демонструє неготовність завершити війну, – Кірбі
Путін не зацікавлений в мирних переговорах
фото ілюстративне

«Путін міг би закінчити війну сьогодні, якби погодився вивести свої війська»

Президент Росії Володимир Путін демонструє неготовність закінчити війну проти України. Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій в Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі в інтерв'ю телеканалу «Дождь».

За його словами, Путін міг би завтра закінчити війну без переговорів, якби вивів свої війська з території України.

«Це не війна зі США, це не війна з НАТО. Путін вибрав почати війну з Україною і українцями. І, на жаль, нічого з того, що ми спостерігаємо сьогодні, не дозволяє нам плекати будь-які надії на те, що він готовий покласти край цій війні, вбивств мирних українців», – заявив він.

Він також прокоментував заяви представників російської влади про те, що постачання Заходом зброї в Україну нібито тільки затягує конфлікт. Кірбі сказав: «цей конфлікт затягує тільки бажання Путіна продовжувати його».

«Путін міг би закінчити війну сьогодні, якби погодився вивести свої війська і добровільно сісти з Зеленським за стіл переговорів, щоб обговорити завершення цього конфлікту. Звичайно, Зеленський повинен сам вирішувати, чи готовий він до переговорів, і ми повинні поважати його як верховного Головнокомандувача. Очевидно, що в останні дні і Путін демонструє, що не зацікавлений в цьому», - сказав Кірбі.

Нагадаємо, українські джерела стверджують, що Росія може відправити в Україну додатково 300-350 тисяч військовослужбовців із підрозділів в Росії, Сирії, Вірменії, Таджикистані, Нагірному Карабасі та Казахстані. Але переважна більшість цих військових є допоміжним персоналом, який не може бути використаний для виконання безпосередніх бойових завдань, зобов’язаний утримувати постійні позиції та не створюватиме ефективної бойової сили.

Читайте також: Коли завершиться війна? Питання без чіткої відповіді

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: