Сергій Гармаш Журналіст

Коли завершиться війна? Питання без чіткої відповіді

Збройні сили України зламали всі плани Кремля
фото: ЗСУ

Варіант прискорити нашу перемогу лише один – руйнування імперії зсередини шляхом відкриття другого фронту

На жаль, навіть перемога ЗСУ на нашій території не означатиме поразки ворога. Ми просто виженемо його за наші кордони, але це не означає, що він заспокоїться. Україна не оголошувала стану війни з РФ, тож завдання капітуляції Росії перед Києвом не стоїть. Чесно кажучи, вона і навряд чи можлива, враховуючи розміри цієї країни та її, несумісні з нашими ресурси. А інакше Путін не зупиниться.

Логіка проста: за півтора року у Росії наступні президентські вибори. Путін сподівався увійти у виборчу кампанію переможцем та «від'єднувачем». Це, ймовірно, останні його вибори, тому йому потрібна не просто більшість голосів, які можна намалювати, а історичний результат, тріумф полководця та державника. Якщо ЗСУ не дадуть йому такої можливості (а, я впевнений, – не дадуть), то йому не залишиться нічого іншого, як затягнути війну щонайменше до літа 2024 року, оголосити військовий стан, мобілізацію і залишатися при владі без усіх цих демократичних проблем, типу виборів. І так може продовжуватися поки що або звір не здохне, або не станеться чогось екстраординарного, здатного призвести до перелому війни на користь РФ (що для нас не бажано).

Звісно, ​​можна чекати, що російські еліти, ослаблені санкціями, самі усунуть диктатора. Але з кожним днем ​​ці очікування здаються менш реалістичними.

Варіант прискорити нашу перемогу лише один – руйнування імперії зсередини шляхом відкриття другого фронту. Для цього потрібно дати імпульс тим визвольним рухам, які вже існують у РФ, але через різні причини не можуть бути активними. Найшвидший і найдієвіший спосіб відкрити другий фронт проти РФ – це визнання Україною державного суверенітету Чеченської республіки Ічкерія. Домогтися цього можна, підписавши відповідну петицію на сайті президента України. Судячи з прізвищ тих, хто це вже зробив, військові розуміють важливість такого кроку. А цивільні, напевно, надто зайняті «боями» у кафешках та соцмережах. Або тим, що вони «і так заробляють для країни гроші»... Начебто ті, хто сьогодні вмирає за них на фронті, не могли так само «воювати» з Росією, займаючись бізнесом...

Загалом, народ, якщо не хочемо, щоб війна затяглася до після 2025-го, підписуємося за відкриття другого фронту проти Москви! Ви можете зробити щось для нашої перемоги прямо зараз.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: