Олексій Панич Філософ, перекладач та громадський діяч

«Вороги Путіна». Як зрозуміти справжні наміри російської опозиції

Антивоєнні протести в Росії ні до чого не призвели
фото з відкритих джерел

Від деяких союзників стратегічної шкоди більше, ніж тактичної вигоди

Є простий спосіб відрізнити росіян, які є нашими справжніми союзниками, від росіян, які є нашими латентними ворогами, хоч і заявляють про себе як «ворогів Путіна».

Це як лакмусовий папірець.

Якщо росіянин (громадянин РФ) заявляє про своє прагнення боротися з російською імперією, він наш союзник.

А якщо він хоче лише «демонтувати путінський режим» – тобто змінити в своїй імперії нинішній «режим» на інший, «ліберальніший» – сміливо посилайте його слідом за крейсером «Москва». Почнімо з того, що такий росіянин точно або дурень, або шахрай: адже він або досі не розуміє, що Російську Федерацію як політичне ціле іншими методами, ніж путінські, втримати неможливо, або, заради отримання західних грантів, робить вигляд, що не розуміє цього.

Насправді це найважливіший урок російських 1990-х, який Путін добре вивчив, а його «ліберальні» російські опоненти досі ігнорують (бо, як я сказав, або тупі, або хитро**пі).

Навіть як ситуативні союзники такі «вороги Путіна» згодяться нам хіба на дуже короткій відстані. Але, як на мене, навіть і зараз від таких союзників стратегічної шкоди більше, ніж тактичної вигоди.

Читайте також: Ірпінські партизани. Як «хороші росіяни» зібралися Путіна валити
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: