Засідання «Рамштайн»: глава Пентагону озвучив ключові питання зустрічі

Засідання «Рамштайн»: глава Пентагону озвучив ключові питання зустрічі
фото з відкритих джерел

Партнери будуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно

Учасник зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» обговорять три ключові питання. Йдеться про ППО, боєприпаси та засоби підтримки. Про це повідомив глава Пентагону Ллойд Остін.

«Зараз на сьогоднішній зустрічі Контактної групи ми зосередимося на трьох ключових сферах: ППО, боєприпаси та засоби підтримки», - сказав Остін перед засіданням.

Він наголосив, що Україна терміново потребує допомоги союзників, аби захистити своїх громадян, інфраструктуру та війська від ракетної загрози Росії.  «Ми також почуємо оновлену інформацію про наш прогрес у довгостроковій перспективі підтримки українського обладнання. Ми всі знаємо, що поставлено на карту», – акцентував Остін.

Глава Пентагону нагадав, що загалом учасники цієї Контактної групи надали Україні допомоги на суму понад 55 мільярдів доларів, що в десять разів більше з моменту першої зустрічі.

«На початку цього тижня, США оголосили про новий пакет допомоги Україні вартістю 325 мільйонів доларів. Ми вже надали Україні понад 35 мільярдів доларів на безпекову допомогу з початку повномасштабного вторгнення Росії. У цей останній пакет ми включили більше боєприпасів для HIMARS, додаткові 155-міліметрові та 105-міліметрові артилерійські снаряди, а також важливі засоби боротьби з бронею», – розповів Остін.

Своєю чергою він наголосив, що партнери будуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.  «Ми відкидаємо похмуре бачення Путіним світу, де тирани нападають на своїх мирних сусідів і намагаються нав’язати самопроголошені сфери впливу під дулом зброї. Разом ми подбаємо про те, щоб Україна мала те, що їй потрібно, щоб жити у волі», – додав Остін.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков та глава Пентагону Ллойд Остін сьогодні, 21 квітня, зустрілися перед засіданням Контактної групи, яке проходить на авіабазі «Рамштайн».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: