Анатолій Гриценко український політик і військовий діяч, колишній міністр оборони України

Приватно-корпоративне обличчя парламенту

Випишіть їхні прізвища - і забудьте!

Дотепер, усі парламенти, при різних президентах, завжди давали згоду на притягнення до кримінальної відповідальності та згоду на арешт по всім поданням Генпрокуратури щодо народних депутатів. Нинішній парламент вперше демонстративно відмовив ГПУ і так само демонстративно став на захист депутатів.

Чому? Причин напевно багато. Але ключова з них, на мій погляд, така: дотепер внесення подання до парламенту завжди узгоджувалося з президентом, або ініціювалося президентом, а до відповідальності притягували депутатів з опозиції. Цього разу було по-іншому: ініціатива йшла від новоутворених акторів - НАБУ/САП, до того ж серед фігурантів виявилися депутати з провладних фракцій і груп, з якими в нинішнього президента «картина маслом».

Занервували, заметушилися, забрехалися у фракційних заявах/рішеннях про 100% підтримку - і в підсумку показали суспільству і світу не державницьке парламентське обличчя, а тупе приватно-корпоративне рило.

На жаль, серед тих, хто не підтримав скасування недоторканності й арешт (раптом виявився відсутнім у цей день і час, чи демонстративно вилучив картку і вийшов із зали), виявилося чимало депутатів, яких громадськість вважала більш-менш притомними.

Перегляньте результати голосувань уважно, випишіть собі їхні прізвища - і забудьте!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: