Дмитро Понамарчук Президент Фонду вільних журналістів імені Вячеслава Чорновола  

Влада опустила Українське радіо до рівня туалету

Нині на радіо нема навіть паперу в туалетах

Українське радіо завжди вважалося гордістю журналістського світу. За часи совітського режиму воно дозволяло собі плекати українську культуру, традиції, мовило на потреби народу. Колектив був найкращим, дружнім, солідарним. Багато хто з радіо засяяв на телебаченні – Алла Мазур, для прикладу.

Олег Ляшко може вважати своїм «рідним» батьком легендарного власкора Українського радіо у Чернігівській області Анатолія Туркеню (родом з Ічні, нині покійного), який майже за руку привів його у журналістику.

Радіожурналісти Ігор Сторожук та Дмитро Марков були прес-секретарями президента Кучми.

Багато хто з радіо (Іномовлення) став дипломатами новітньої України.

Нині на радіо нема навіть паперу в туалетах.

Ось що повідомляє ветеран Українського радіо Вячеслав Козак:

Всі мовчать. Усі позиції давно здано. Бояться, що їх виженуть з роботи. Отак. Навіть збори не можуть провести. А тим часом зменшується зарплатня (по моєму, вислуга, премії.. їх узагалі не платять). Молодь не йде практично, бо на 2,5 тисячі, а то і на 2 тисячі грн ніхто не хоче працювати. Тобто немає молоді – немає перспективи. Все дуже сумно. А замутили все у ВР. «Реформатори» під себе продавили Закон про Суспільне мовлення. Ухвалили одну юридичну особу, а не 2. Тому тепер керівництво телебачення повністю домінує, ухвалює рішення на свій розсуд. А радіо стало філією... На Хрещатику, 26 тижнями не працюють ліфти, немає паперу для роботи (про туалетний папір узагалі мовчу), в областях трапляються періоди коли телевізійні групи платять самі за бензин, аби виїхати на подію... Бо невчасно проводяться тендери... Ну, одним словом – гаплик. Це дуже толерантно...

Ніколи б не подумав, що «реформатори» опустять Національну радіокомпанію України до рівня філії і приєднають до банкрута УТ-1 (борг 300 мільйонів гривень).

На світлині: студія на Хрещатику, 26, 1990 рік.

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: