Дмитро Кулеба Голова МЗС

Щодо призначення Єльченка послом в ООН

Я людина суб’єктивна – працював з Єльченком у Постійному представництві України при ОБСЄ, тому віри мені немає, але...

Швидко запряг ФБ з критикою...

Я людина суб’єктивна – працював з Єльченком у Постійному представництві України при ОБСЄ, тому віри мені немає, але:

Про службу при Януковичу – а Юрій Сергєєв не служив?

Про наближеність до Порошенка – якби Єльченко був наближеним, йому б вже давно знайшли посаду в Києві, куди він приїхав ще у березні 2014 після відкликання з Москви на знак протесту через анексію Криму.

Про симпатії до Росії – ось це якось швидко забулося. А ось мій пост 2014 року, в якому показова історія. За чотири роки спільної роботи в ОБСЄ наша делегація не втратила жодної нагоди дипломатично потролити росіян (ми тоді, правда, ще не знали, що це називається тролинг).

Про досвід – вперше в ООН опинився ще наприкінці 80-х, працював в Секретаріаті ООН, в місіях ООН, вже очолював Постпредство під час нашого членства в Раді Безпеки ООН у 2000-2001 роках і є дійсно міжнародно-визнаним фахівцем з питань нерозповсюдження ядерної зброї.

В сухому залишку: Єльченко – так, це стара школа. Але стара школа у гарному значенні цього слова. Він важковаговик, наразі найкращий в Україні з проблематики ООН і з великим авторитетом в самій ООН (чому ми за 24 роки не виростили ще кращих – це вже інше питання).

Тому не кіпішуйте, будь ласка. Він буде гарним Постпредом.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: