Єгор Соболєв Народний депутат 8 скликання

Влада з порушенням процедур хоче призначити Брауна аудитором НАБУ

Парламенту варто повертатися до цивілізованої роботи з дотриманням процедур і духу справжньої демократії

На погоджувальній раді парламенту Ірина Луценко від імені Блоку Петра Порошенка закликає вже завтра призначити аудитора Антикорупційного бюро.

І звинувачує мене, що я проти демократичних виборах аудитора, тому що наполягаю голосувати лише за одну кандидатуру.

Як Ви знаєте, в грудні наш парламентський комітет з протидії корупції справді одноголосно рекомендував парламенту призначити аудитором Антикорупційного бюро Роберта Сторча, заступника генерального інспектора Мін'юсту Сполучених Штатів.

Але, нагадаю пані Ірині і її спільникам з оточення Петра Порошенка: ця рекомендація була сформована нами за результатом відкритого конкурсу, після оголошення якого ми ще звернулись до представників найбільш розвинутих держав світу з проханням порадити Україні професіоналів, які можуть провести аудит НАБУ.

Після вивчення та обговорення усіх кандидатур ми підтримали кандидатуру пана Сторча, тому що він робить аудит ФБР та Інтерполу. І насправді це наша велика вдача, що він погодився бути аудитором маленького Антикорупційного бюро України.

Натомість Блок Петра Порошенка разом з «Народним фронтом» витягнули, як карту з рукава, кандидатуру Найджела Брауна, чия компанія роками обслуговувала російських олігархів у Лондоні. І пропихують її з порушенням усіх процедур.

Сьогодні вранці активісти зібралися під парламентом в костюмах мультяшних героїв та лижників, іронічно запитуючи в клептократичної більшості та спікера Андрія Парубія, чи не можна розглянути їхні кандидатури.

Моя пропозиція: парламенту варто повертатися до цивілізованої роботи з дотриманням процедур і духу справжньої демократії.

Я попрошу членів свого комітету новим голосуванням підтвердити рекомендацію призначити аудитором НАБУ Роберта Сторча.

Антикорупційне бюро і Антикорупційна прокуратура - едині створені нами після Євромайдану інституції, які цивілізовано здатні поставити топ-корупціонерів перед законом.

Їхню незалежність треба захисти

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: