Сергій Фурса Фінансовий експерт

Макрон та ядерна зброя. Чи є тут зрада?

Президент Франції Емманюель Макрон
фото з відкритих джерел

Світові лідери хочуть запобігти ядерному апокаліпсу, а не наблизити його

В Україні пішов дуже дивний хейт Макрона через те, що він сказав, що Франція не розглядає можливість ядерного удару по Росії у відповідь на застосування ядерної зброї в Україні.

І почалася «зрада».

Але – Стоп. Хто взагалі міг при здоровому глузді подумати, що Франція (або США, або Британія) застосують ядерну зброю??? Це – нонсенс. Це якраз і запустило б ядерну війну.

Всі американські генерали у відставці, кому зараз дали роль озвучувати перспективу можливих відповідей ніколи за жодних обставин не згадували ядерну бомбу. І було б безглуздо говорити «Путін безвідповідально грається з ядерною зброєю і тому ми загрожуватимемо ядерним ударом». Це безглуздо і суперечливо.

НАТО та США мають абсолютну перевагу в конвенційному озброєнні. Його і обіцяють застосувати проти Росії та російських військ, говорячи про «фізичну відповідь». Але ніхто й не думає використати ядерну зброю. І Макрон просто сказав те, що всі знають. Тому не треба шукати зраду там, де її немає.

Політика Франції, риторика Макрона, дуже змінилися за сім місяців. Він уже не шукає способу зберегти обличчя Путіну. Але й ядерну зиму наближати він також не стане. Все логічно. Все раціонально. Усе адекватно. Росії кажуть, що ядерного аб'юзерства не терпітимуть. І Росія це добре чує. Але ніхто із західних лідерів не вставатиме в один ряд із Путіним і почне брязкати ядерною зброєю.

Це було б безглуздо. І контрпродуктивно.

Читайте також: Макрон повідомив, якою буде реакція Франції, якщо Путін застосує ядерну зброю
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: