Ірина Геращенко Народна депутатка України

Кругова порука. Чому Рада саботує зняття недоторканності з депутатів

ВР, а не ГПУ відверто саботує зняття недоторканості з депутатів, в значить, блокує розслідування по багатьом справам

Безвідповідальне рішення депутатів, яке розцінюю як кругову поруку, уповільнює і блокує слідчі дії

Сьогодні парламент вчергове провалив зняття депутат недорканності з конкретного депутата, С. Берьозкіна, до якого в прокуратури є конкретні запитання щодо можливого незаконного виведення коштів з банку. 

Прокуратура вже заявила, що безвідповідальне рішення депутатів, яке розцінюю як кругову поруку, уповільнює і блокує слідчі дії.

Коли напередодні виборів депутати, фракції і політичні партії знову рватимуть на собі сорочки з криками про боротьбу з корупцією, уважно вивчіть, які цю політики голосували за зняття недоторканості зараз.

І для мене, на жаль, очевидно, що цей склад парламенту навряд чи проголосує за зміни до Конституції - щодо зняття недоторканості. Але продовжать кричати про президента, силовиків, замість виконати своє домашнє завдання. 

Я приношу вибачення Юрію Луценку за це провалене парламентом голосування. 
ВР, а не ГПУ відверто саботує зняття недоторканості з депутатів, в значить, блокує розслідування по багатьом справам. Соромно.

І нагадую, як рік тому під парламентом відбувався шабаш - начебто ж за зняття недоторканості. А тепер, коли провалюється конкретні голосування - мовчання, ні тобі протестів, ні акцій, ні активістів, ні вимог. 

Я буду на всіх погоджувальних нагадувати про зняття недоторканості і вимагати поставити зміни до Конституції на голосування. Й зроблю все, що в моїх силах і повноваженнях, аби депутатська недоторканість була знята.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: