Лариса Ніцой Письменниця

Такого нахабства у брехні щодо мови не мали навіть Ківалов з Колесніченком!

Українці, піднімайтеся, прокидайтеся, бо втрачаємо себе

Шановне товариство. Ось остаточна версія, що ухвалив комітет освіти для українців у повній злагоді з Міністерством освіти та «громадськістю».

Маніпулюючи Конституцією, та зовсім не беручи до уваги рішення Конституційного суду, в якому сказано, що НАВЧАННЯ в навчальних закладах України - українською мовою, а мови меншин можуть вивчатися - через комітет освіти було протягнуте рішення про те, що меншини можуть навчатися (весь процес) мовами меншин - і це забезпечує держава, що професійна діяльність теж віднині буде мовами меншин, і професійну підготовку таких фахівців теж забезпечує держава.

Ці антинаціональні інтереси активно лобіюють: Міністерство освіти (Л.Гриневич, В.Ковтунець, Ю.Кононенко)

Народні депутати Співаковський, Кремінь, Литвин, Поплавський, Кириленко, Констанкевич, Бригинець. Подоляк, Гопко, Парубій, Юринець, Сироїд, Березюк, Геращенко, Скрипник, Єленський, Кіраль, Пастух, Войцеховська, Фріз.

«Громадськість» Шамайда, Оснач, Кобєлєв, Марусик, Літинський, Матис, .

Ці особи кругом пишуть і виступають на радіо та ТБ про те, які «прекрасні» правки прийняли в комітеті освіти на захист української мови, і як тепер уся освіта буде українською. Такого нахабства у брехні не мали навіть Ківалов з Колєсніченком. Ті відверто заявляли, що захищають регіональні мови. А ці особи захищають регіональні мови і втюхують усім у ЗМІ, що вони несуть благо Україні.

Прошу всіх, як тільки десь побачите інтерв'ю чи коментар цих осіб , одразу туди прикриплюйте оцей файл, що внизу з їхніми правками. Нехай люди бачать, що вони кажуть, а що ухвалюють.

За що ми стоїмо? За освіту українською. Меншини нехай свої мови вивчають.

Українці, піднімайтеся, прокидайтеся, бо втрачаємо себе.

19399504_1557590857606374_6695615028945937799_n

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: