Дискримінаційний наказ Міносвіти про зарахування дітей в перший клас втілили в життя

Міністр освіти Лілія Гриневич

Крутіть барабан, або нехай щастить!

— Ты что тут, нас всех идиотами считаешь?!
— А почему всех?..
Ця фраза із кінокомедії Гайдая «Спортлото 82» сьогодні актуальна. Міністр освіти пропонує зіграти в освітнє спортлото?

Дискримінаційний наказ МОНУ про зарахування дітей в перший клас таки втілили в життя. Хоча правозахисники разом із депутатами з Комітету ВРУ з прав людини, нацменшин та міжнацвідносин, і навіть представник уповноваженого ВРУ з питань дотримання прав дитини просили та звертали увагу на глупство міністра освіти. Наказ є дискримінаційним та таким, що порушує права дитини.

Отже, реєстрація (прописка - за старим стилем) є визначальною, а не бажання дітей й та батьків вільно обрати собі навчальний заклад та першого вчителя. Тобто ті, хто не прописаний, наприклад, в столиці, але тут працюють, дітей водитимуть в школи за місцем реєстрації, наприклад, у селі чи райцентрі. Картина красномовна: батьки працюють і живуть в Києві, а дитина - там де зареєстрована. Але якщо пощастить і в школі будуть вільні місця, то можуть зіграти в спортлото (закреслено) провести жеребкування з он-лайн трансляцією. І ті, хто без реєстрації, мають шанс витягнути щасливу кульку виграшу.

Ті, хто не має реєстрації, але винаймає житло, і хоче реалізувати своє конституційне право - доступність освіти - повинен надати нотаріально завірений договір оренди, що прямо суперечить Цивільному кодексу. Зважаючи, що з доступом тепер є гембель, тому пропоную вирізати за відсутністю потреби із КУ «Стаття 53. Кожен має право на освіту. Повна загальна середня освіта є обов'язковою. Держава забезпечує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, (...)»

Крутіть барабан, або нехай щастить!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: