Костянтин Машовець Координатор групи «Информационное сопротивление»

Навіщо Волкер їде до Україну

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер
Фото: flickr.com/usembassykyiv

Ще багато білих плям по Донбасу

Волкер є одним з перших американських політиків, хто заявив, що немає необхідності доводити участь Росії в конфлікті на Донбасі - кровопролиття відбувається через неї.

На жаль, ми не володіємо інформацією від офіційних кіл США про мету візиту уповноваженого дипломата. Також за підсумками його зустрічі зі сценаристом російсько-української війни Владиславом Сурковим були лише «сухі» повідомлення загального змісту.

Тому будемо сподіватися, що візит Волкера пов'язаний з початком його практичної роботи щодо припинення війни, переходом від слів до справи. Активізуючи процес, він фіксуватиме і дії російської сторони, яка тільки на словах декларує готовність виконувати зобов'язання за Мінськими угодами. Адже практично за три роки через саботаж і провокації Кремля процес не зрушив ні на сантиметр. Російськими окупаційними військами продовжуються систематичні обстріли позицій сил АТО, РФ продовжує поставки живої сили, боєприпасів і озброєнь під назвою «гуманітарний конвой».

З огляду на те, що Волкер - відносно нова людина в процесі мирного врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі, в його розумінні, напевно, залишилися деякі «білі плями» конфлікту, які йому хотілося би прояснити.

В умовах, коли військово-політичне керівництво України декларує відданість Мінським угодам, важливо домогтися першого кроку з боку керівництва Російської Федерації, що працює в «режимі дурня». Тобто називає наш народ «братнім» (зокрема Володимир Путінв той же час продовжуючи обстріли військових об'єктів, житлових кварталів і соціальної інфраструктури.

Існує маса питань - від припинення вогню, виведення російських військ, отримання Україною контролю над кордоном до здійснення законного права на участь у виборах для 1,6 мільйона біженців, що через російське вторгнення залишили свої будинки на Донбасі. Тобто це далеко не перший позаплановий візит дипломатичного представника США, і нам варто до цього звикати.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: