Микола Княжицький Народний депутат України

Скандал навколо «Дождя». Це було неминуче

Прикро, що сам журналіст, і ті, хто його підтримав на каналі і у житті не відчувають, що саме образило українців
фото з відкритих джерел

Журналіст «Дождя» співчуває «нещасним» російським мобілізованим і думає, як їм допомогти

Про «Дождь». Спочатку спогади. Колись у Радянському Союзі возвеличували «воїнів-афганців». Навіть потім, у незалежній Україні теж це ставлення збереглося. І пам‘ятник коло Лаври встановили. Це зрозуміло. Декілька моїх знайомих однолітків там загинуло і їх вважали героями. Ці пам‘ятники по всій Україні стоять досі і до них несуть квіти.

І от у 1989 році академік Сахаров дає інтерв‘ю , у якому каже, як радянські солдати розстрілювали своїх, щоб вони не потрапили у полон. А згодом виходить на трибуну З‘їзду народних депутатів СРСР і розповідає, що радянські солдати вбили мільйон мирних афганців під час окупації.

Йому гнівно відповідає з трибуни ветеран афганської війни українець Сергій Червонописький. Червонопиському у 2012 році присвоєно Орден Держави. Він став Героєм України.

Думаю, Червонописький щиро засуджував Сахарова за неповагу до воїнів-афганців, які виконували наказ. Але правий був Сахаров. Вони вбивали на чужій землі.

Журналіст «Дождя» співчуває «нещасним» російським мобілізованим і думає, як їм допомогти. Бо, мовляв вони не мали вибору. Мали. Можна було втекти, переховатися, навіть у в‘язницю піти, але не погоджуватися вбивати українців.

Можна співчувати їм, убивцям , а можна їхнім жертвам – українцям. Це вибір кожного.

Адже серед цих вбивць, які стали такими не за власною ініціативою є друзі, товариші, люди однієї з тобою національності.

Сахаров вибрав один шлях, Червонописький і журналіст «Дождя» – інший.

Прикро, що сам журналіст, і ті, хто його підтримав на каналі і у житті не відчувають, що саме образило українців.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: