Айдер Муждабаєв Журналіст

Чи існують російські інтелектуали

Олексій Венедіктов та Євгенія Альбац
фото з відкритих джерел

Опозиція в Росії повністю програла свою війну

Я взагалі тямущий чоловік. Але є речі, яких я зовсім не розумію. Одна з них – стійкий, як порожній неваляшка, міф про «російських лібералів» (які ламаються на будь-якому загальнолюдському питанні) і тим більше про «російських інтелектуалів».

Ось яким місцем вони є інтелектуали, скажіть мені? За якими критеріями?

Нічого не знав, нічого не розумів, ніс безпідставне/маніпулятивне марення, давав ТІЛЬКИ неправильні політичні прогнози, оцінював ситуацію в Росії якщо не як агент, то як повний ідіот, вводив в оману західні політичні еліти etc – чи це ознаки інтелектуальності?

Щось мені підказує, що ні, і все абсолютно навпаки.

Днями побачив допис Олексія Венедиктова про те, що «журналістка Євгенія Альбац залишила Росію і викладатиме у Нью-Йорку». Що??? Викладати? І що викладати – інтелектуальне та політичне лузерство? «Журналістику» систематичної брехні про «прекрасну демократичну Росію»? Хто і навіщо відвідуватиме її лекції? Кандидати пролетологічних наук? Майбутні професійні ідіоти, які підростуть і своїми рідкісними рожевими звивинами, знову приведуть світ до війни? І так – по колу, нескінченно?

Ні, із цим час щось робити. Не можуть ті, хто допустив створення нового рейху, хто супроводжував/прикривав його будівництво інформаційно, нічого вчити взагалі ніяких людей на Землі. Принаймні, до кінця цієї війни – точно не можуть.

Свою війну (точніше, імітацію боротьби у Росії) вони повністю програли. За їхні «подвиги» розплачуються зараз кров'ю, життям армія та народ України. За їхню надуту порожнечу платять і США, і Захід – грошима та економічною нестабільністю.

Чи не надто дорогі курси? Нехай ці «російські інтелектуали» спочатку вилікуються, а потім подивимося: може, хом'ячків їм можна довірити як інтелектуальних вихованців, хоча я не впевнений. Про їхній істинний розумовий і людський образ повинні дізнатися всі.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: