Олександр Божко Надзвичайний і повноважний посол України у Вірменії в 1996-2001, 2005-2010 рр.

Результати виборів у Вірменії. Єреван озиратиметься на Кремль і далі?

Вибори у Вірменії

Будемо сподіватися, що зміна влади у Вірменії позитивно вплине і на розвиток вірменсько-українських відносин

Очолюваний виконувачем обов’язків прем’єр-міністра Вірменії Ніколою Пашиняном виборчий блок «Мій крок», спираючись на небачену за роки незалежності електоральну підтримку , впевнено здобуває більшість місць у Національних Зборах Вірменії.

Це відкриває перед ним можливість здійснити структурні перетворення всередині країни, провести її модернізацію та продовжити боротьбу з корупцією, про що лідер вірменської оксамитової революції неодноразово заявляв. Маючи величезний кредит довіри та підтримку нового парламенту, політична сила Пашиняна тепер може вдатися до рішучих кроків з оздоровлення економічної ситуації, забезпечення максимального сприяння діяльності середнього та малого бізнесу, обмеження монополій, зокрема й російських.

Що ж до імовірних змін у зовнішньополітичному курсі Вірменії, то навряд чи на це слід очікувати з огляду на зацікавлення в.о. прем’єр-міністра у тіснішій співпраці з Росією, як він підкреслює, з урахуванням інтересів Вірменії. Тому й надалі Єреван, очевидно, озиратиметься на Кремль, вдаючись до тих чи тих кроків у сфері зовнішньої політики, в тому числі, по відношенню до України. Хоча, як на мене, сам факт появи у Вірменії нової політичної еліти, яка рішуче виступає за зміну парадигми пострадянського розвитку своєї країни, цілком в інтересах нашої держави, яка стала на цей шлях чотири роки тому.

Тож будемо сподіватися, що зміна влади у Вірменії, тепер уже легитимізована проведеними парламентськими виборами, зрештою, позитивно вплине і на розвиток вірменсько-українських відносин, зокрема на пожвавлення міжурядових і міжпарламентських зв’язків.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: