Олександр Кочетков Аналітик, політтехнолог

Остання зима війни?

Бойові дії, швидше за все, продовжаться і взимку
фото: ЗСУ

Можна прогнозувати серйозні бої у Донецькій та Херсонській областях цієї зими

В експертному середовищі існують дві думки щодо таймінгу війни. Одні переконані, що наші союзники прагнутимуть максимально виснажити недоімперію, щоб вона була згодна не лише на мир на будь-яких умовах, а й навіть на загальне ядерне роззброєння. І тому допомога Україні дозуватиметься таким чином, щоб війна на виснаження тривала роками.

Є протилежна позиція, яку й я поділяю: недоімперія є глобальним симулякром. Ні її військова машина, ні система управління, ні економіка не витримають напруги розв'язаної Кремлем війни і опиняться на межі обвалення несподівано вже до літа наступного року.

Відповідно, зимою, що почалася, можна прогнозувати серйозні бої в Донецькій та Херсонській областях. Потім цілком реально може скластися Різдвяне гуманітарне перемир'я або щось таке – це важливо для наших партнерів як символ, що мирні переговори в принципі можливі.

Весною недоімперія накопичить сили, якось навчить, озброїть могилізованих і спробує переламати хід подій у війні. І це будуть вже останні конвульсії. Не бачу підстав, чому ця спроба фюрерка виявиться успішнішою, ніж усі попередні. І тоді недоімперія посиплеться. А кремлівський Акела, що постійно промахується, стане остаточно не потрібен. Тому влітку реальні переговори про мир на справедливих українських умовах вестиме вже не Путін, а представники його оточення. Які й зараз підтримують контакти із США.

Наприкінці літа можна вийти на стійке перемир'я. Але це не буде міцним миром, поки недоімперія існує у нинішньому вигляді.

До речі, політична смерть Путіна випередить фізичну смерть ненадовго. Готуватись треба вже зараз. Тому що фюрерку не підійде звичайна труна, а лише дванадцятиметрова, як його столи для переговорів. Впевнений, що українські майстри ритуальних справ матимуть змогу виготовити її з належною якістю.

Читайте також:
Зимова війна: хто матиме перевагу на полі бою
Чим швидше Росія програє цю війну, тим краще буде для її майбутнього
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: