Роман Сініцин Волонтер

Як слідчі СБУ на Полтавщині займаються бізнесом

А хочете історію про те як слідчі СБУ в Полтавській області, замість того щоб ловити сепарів, займаються бізнесом, саботажем і захищають ордена неіснуючої країни. Знову про кругову поруку...

Орден «Октябрської революції» - він не відноситься до бойових нагород. Ним нагороджували за активну революційну діяльність, внесок у зміцнення радянської влади, видатні досягнення, відвагу і мужність, проявлені у боротьбі з ворогами Радянської держави і.т.д

Є в Полтаві такий Олег, колекціонер. Вирішив він продати на аукціоні якісь радянські ордени та медалі. Якийсь китаєць вирішив придбати. Посилку хлопає СБУ.

Заводять кримінальну справу за контрабанду. Призначають мистецькознавчу експертизу, яка відносить цей Орден до культурних цінностей «оскільки він має ознаки рідкісного і їх було випущено усього 100000 штук». Інші медалі не визнаються культурними цінностями, тільки цей ордєн.

Слідчий у його справі Шаманський, майже відразу вимагає у Олега 50000 грн хабаря за закриття справи. Олег відмовляється. Слідчий погрожує, що відправить Олега в АТО. Олег погоджується. Прямо на допиті слідчий Шаманський разом з воєнкомом вручає Олегу повістку, яку Олег підписує. Олег іде в військоммат, його там «маринують» і в АТО не відправляють, кажуть чекати.

Олега знову викликають в СБУ. На цей же час викликають, як виявилось, і в військоммат. Він пішов в СБУ, а військоммат подає на нього в Військову прокуратуру фальсифікуючи купу документів. На Олега відкривають ще одну справу за ухиляння від призову. Олег воює ще й з воєнкоматом і проти воєнкома заводять кримінальну справу за фальсифікації, а по Олегу закривають.

Проводять обшуки. Вилучають комп'ютер. Залучають до справи експертів, які досліджують вміст жорстких дисків і переписку з китайцем на аукціоні )) Вилучають закордонний паспорт. Призначають експертизу по підробці закордонного паспорту, тягають на допити ще й за це. Експертиза визнає паспорт справжінм.

Шаманський далі кошмарить допитами Олега. Олег погоджується заплатити гроші, пише заяву в військову прокуратуру, Шаманського хлопають на моменті передачі грошей, документують і заводять справу.

У справі Олега міняють слідчого. Тепер це слідчий Савченко.
Його ледве не щоденно викликають на допити в СБУ. Там він чекає по 1.5 – 2 години на Савченко, який виписує йому повістку на наступний день. І так майже три місяці.

Слідчий двічі звертається до суду з проханням змініити Олегу запобіжний захід на тримання під вартою. Суд відмовляє.
Олег починає зливати історію місцевим журналістам і керівництво Слідчого відділу УСБУ в Полтавській області, міняє керівника групи з Савченко на Короткий.

Ціла слідча група у складі слідчих СБУ Димарь, Горбунової, Войтанік, Мацько, Верхола під безпосереднім керівництвом Начальника та заступника начальника слідчого відділу Полтавського СБУ працює у справі про замах на контрабанду якогось радянського значка! Працює більше року! Проводять обшуки, виїмки, залучають експертів по дослідженню комп'ютера Олега, паспорта Олега, переписки з китайським покупцем.

Витрачають на це свій час, тони паперу і грошей платників податків.

Це при тому, що у Полтаві до сих пір не розслідувані інцинденти з масовим побиттям міліцією та тітушками людей під час Євромайдану, вбивство мера м.Миргород, неодноразове руйнування меморіалу Небесної Сотні прямо навпроти будівлі СБУ і.т.д.

Слідчий просить у суді для Олега від трьох до семи. Зараз тривають суди...
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: