Сергій Лещенко Народний депутат 8 скликання

Чи дійсно Павло Жебрівський буде незалежним аудитором НАБУ?

Павло Жебрівський

Жебрівський є політичним соратником Порошенка ще з 2002 року

Коли ми говоримо про аудитора НАБУ, забуваємо, що ця посада складається з двох слів - «незалежний аудитор». На жаль, це не скажеш про Павла Жебрівського.

Він нормальна людина, але ніяк не «незалежний», тому що є політичним соратником Петра Порошенка ще з 2002 року - історія зближення цих політиків відбувалася у мене на очах як журналіста.

А коли Порошенко став президентом, Жебрівський очолив управління Генпрокуратури. Я двічі допитувався його слідчими, тож моє враження - їх діяльність мала на меті створювати проблеми людям і ставити їх на службу Порошенка на вигідних для президента умовах.

Перша справа була щодо переказів грошей «Енергоринку» компаніям Ріната Ахметова та Олександра Януковича за електроенергію, спожиту в зоні АТО. Жодного результату в цього провадженні не було - а дуже скоро Ахметов став партнером Порошенко в схемі Роттердам плюс.

Друге провадження стосувалося підробки підписів при відчуженні каналу Інтер - і нинішній власник каналу Дмитро Фірташ також дуже швидко знайшов спільну мову з Порошенком. Така от історія. 

Читайте також: Аудитор НАБУ Володимир Василенко: Писаки з грантоїдської спільноти малюють мій портрет з власного бруду

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: