Валерій Пекар Український підприємець і громадський діяч

21 листопада. День, коли все почалося

Українці завжди прагнули свободи
фото з відкритих джерел

Хто міняє свободу на безпеку, втрачає і свободу, і безпеку

Цей день забувся за шквалом подій наступних місяців та років. Кожна наступна хвиля вища за попередню. Але мусимо пам'ятати, з чого все почалося, бо це розвилка.

Кожен із народів мав свою розвилку: українці, росіяни, білоруси... Ми могли звернути не туди, і тоді все могло бути так, як в Білорусі або ж так, як в Росії.

Але ми звернули туди. Наслідки були руйнівні та криваві. Чимало людей думали, що це був неправильний вибір. Аж поки не стало очевидно, що інший вибір веде до ще більш руйнівних та кривавіших наслідків. Хто міняє свободу на безпеку, втрачає і свободу, і безпеку.

Нам буде важко, але не буде соромно, як сказав класик сучасності. Ми знаємо, чого хочемо наприкінці.

А ті, хто звернув не туди, – їм хіба що можна процитувати вірш Акіко Йосано: «Сказали мені, що ця дорога приведе мене до океану смерті, і я з півдороги повернув назад. З того часу все тягнуться переді мною криві глухі стежки-манівці...»

21 листопада в Україні відзначають День гідності та свободи – на честь початку цього дня Революції гідності 2013 року і початку 22 листопада Помаранчевої революції 2004 року. Це свято відзначалося 22 листопада як День свободи з 2005 по 2011 рік.
Читайте також: Подружжя Зеленських вшанувало пам’ять загиблих, які відстоювали Гідність та Свободу
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: