Юрій Гудименко Політичний діяч

Ініціатива і контроль. Ось чого нам не вистачало століттями

Ми маємо зробити все, щоб Росія завжди була слабкою
фото: ЗСУ

Нам недостатньо просто скинути Путіна чи дочекатись його смерті

Століттями все йшло по колу. Росія захоплює українські землі, українці намагаються вирватись, інколи їм це вдається ненадовго, але потім росіяни приходять знов і отримують перемогу, і знову ми у ярмі. І так по колу. Вони мали ініціативу. Вони контролювали ситуацію.

Цього разу буде інакше.

Нам недостатньо просто розбити ворожу армію. Ну ось у 1918 році, наприкінці Першої світової, німецька армія була фактично розбита. І що? За двадцять років це знову була машина війни.

Нам недостатньо просто повернути свої території. Що завадить росіянам і надалі обстрілювати нас з Каспійського моря чи з Білорусі, готуючись до нової війни?

Нам недостатньо просто скинути Путіна чи дочекатись його смерті. Там всі різні, але ненавидять нас однаково.

Ми маємо зробити все вищезазначене і ніколи не відпускати Росію із зони контролю. Ніколи не віддавати ініціативу. Ми маємо зробити все, щоб Росія завжди була слабкою. Щоб вона позбавилась ядерної зброї. Щоб у Білорусі (яка поки що Белоруссія) був проукраїнський режим. Щоб у окупованому Придністров‘ї зникла російська база. І це тільки першочергові задачі.

Ми стали дорослими. Ми такими ніколи не були. Нам доведеться вчитися своїм новим обов‘язкам. Як вчаться ним всі діти, коли підростають, отримують незалежність від батьків і починають контролювати своє життя самостійно, бо незалежність – це і є відповідальність. А ми відповідаємо перед своїми дітьми.

Наша зона відповідальності – Росія. Ми маємо контролювати її завжди, міцно тримаючи ініціативу у руках.

Ми навчимося. Ми впораємося. Я знаю.

Наш новий девіз – не «Ніколи знову», а «Тільки спробуй, сволото».

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: