Юрій Луканов Журналіст

Чи можна так багато платити чиновникам, як платять Коболєву?

Андрій Коболєв

Нинішній благополучний в матеріальному сенсі світ побудований великою мірою завдяки жадібності і вмінню крутитися

Гройсман сказав, що не можна так багато платити чиновникам, як платять Коболєву. Ясна річ, що це реакція на вимоги обурених мас. Наступним кроком має стати відмова від виграшу в суді над Газпромом. Україна виплатить скільки там? 2,3 млрд доларів Росії тих, які за рішенням суду вона виплачувати не повинна. Україна відмовиться від 2,4 мільярди доларів, які їй має виплатити Газпром. Восторжествує абсолютна справедливість. Всі заспокояться і ніхто не буде обурюватися. І х*р з ними з тими чотирма з хвостиком мільярдами. 

Я б, звісно, хотів, щоб Коболєв переказав частку цих коштів на потреби армії. Це, звісно, був би благородний вчинок, який би показав, що чиновнику не байдужа армія і її можливість захистити країну. Але робити так чи не робити - це його право, а не обов'язок. Я з ним не знайомий. Можу припустити, що він корисливий до корінчиків волосся. І на патріотичні мотиви йому начхати. Але він це зробив. Він поставив Газпром на коліна. 

Часто у таких випадках кажуть: он бійці на фронті віддають найдорожче - життя. А він, сучий син, тим часом шалені грощі заробляє. Вічна пам'ять героям. Але нашому супільству треба усвідомити, що всі люди різні. Мотивації у всіх різні. Нинішній благополучний в матеріальному сенсі світ побудований великою мірою завдяки жадібності і вмінню крутитися. Хоча й безкорисливі ідеалісти теж в нього вклали чимало. 

І яким би несправидливим комусь не здавався той чи інший стан речей, так завжди було, є і буде. Як би ви його не змінювали, але завжди будуть невдоволені. Якщо вам щось не подобається в цьому світі, то збудуйте власний світ із своїми правилами. Наприклад, створіть підприємство. Але ви побачите, скільки у вас з'явиться критиків, які вважатимуть, що ви зробили все не так.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: