Юрій Луканов Журналіст

Фільм «Дике поле» дивовижно правдиво зображує народ Донбасу

Кадр з фільму «Дике поле»

У них на обличчях печать смертельної втоми, яку можна спостерігати ледь не в кожного донбасянина старшого від 35 років. Вони похмурі і жорсткі

Фільм «Дике поле» - це якась інша планета, інша реальність. Фільм хороший. Але я дивився його як на життя марсіан. Головний герой приїздить на Донбас, бо його брат кудись поїхав за кордон, але зв'язатися з ним не можна і коли повернеться невідомо. Головний герой є власником бензоколонки, якою заправляв його брат. І він мусить тепер сам давати цьому раду. Вона занюхана і стара. Якийсь совковий сарай. Вона йому на х*р не потрібна, але там працюють люди, яких він знає з дитинства. І є бандюки, які хочуть цю бензоколонку у власність. Спершу хочуть купити, а коли головний герой не погоджується, то вони намагаються віджати її. Головний герой і його колеги, а також натовп якихось друзів готові за це битися.

Вони навіть відстоюють бензоколонку, але одного з них застрелили. 

Народ Донбасу зображений там з дивовижною правдивістю. У них на обличчях печать смертельної втоми, яку можна спостерігати ледь не в кожного донбасянина старшого від 35 років. Вони похмурі і жорсткі. 

Я розумію, що бензоколонка це певний символ, якась цінність, від якої вони не можуть відступитися. Цінність, за яку вони готові битися. Але це мені глибоко чуже. Не моя символіка. Бензоколонка не виглядає символом свободи. Просто якась самоціль, що не містить в собі нічого суттєвого, але за неї б'ються з принципу. 

Таке враження. Фільм знятий добре. Грають добре. Але не моє, не моє.

PS Можливо, Жадан не мій автор. Колись почав читати його роман (забув назву), де головний герой, здається, з Києва їде у махновські місця шукати своє коріння. Читав, читав - на половині кинув. Не сподобалося .

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: