Юрій Луканов Журналіст

Ось що буває, коли політики обіцяють копійчані ціни на енергоносії

Ніколас Мадуро

Мадуро, сам того не бажаючи, зіграв на українським виборах проти деяких кандидатів

У Венесуелі протягом майже двадцяти років були заморожені ціни на бензин. Він коштував один цент за літр. Це відбувалося за рахунок державної нафтовидобувної компанії, яка на покритті різниці між ринковою ціною і ціною, встановлену свавільним рішенням уряду покійного президента Уго Чавеса, втрачала мільярди.

Це вам про газ, ой вибачте:))), нафту домашнього видобутку. Крім того, державна нафтовидобувна компанія витрачала на соціальні програми уряду більше, ніж отримувала прибутків, відповідно, не могла фінансувати власний розвиток. В кінцевому підсумку це привело до зниження видобутку нафти десь на третину. А Венесуела залежить від продажу нафти процентів на 95. Вона майже нічого не виробляє самостійно. Таким чином почався страшенний дефіцит всього на світі,просто як в СРСР. Зате бензин, як уже відзначалося, коштував зовсім дешево. Кілька років тому у процес виробництва залучили армію(!) вона мала стежити за виробництвом товарів в країні і за справедливим їх розподілом. 

Вам не здається, що Мадуро, сам того не бажаючи, зіграв на українським виборах проти деяких кандидатів, які обіцяють копійчані ціни на енергоносії? Адже він показав, до чого це може привести.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: