Юрій Луканов Журналіст

Рішення колосальної моральної ваги: Рада визнала воїнів УПА учасниками бойових дій

Хто зна, якби не УПА, то, може, б не було ніякої України
Фото: Твоє Місто

Символічно, що таке рішення ухвалено у День ЗСУ

Загалом про це треба докладніше написати. ВР визначала вчора УПА учасниками бойових дій. Це рішення колосальної моральної ваги. Яка б слабка не була 2014 року наша армія, але все одно за нею стояла багатамільойнна держава. А ті хлопці, як правило селянські сини, ішли у ліси воювати за незалежну Україну проти тої сучої комуністичної системи, яка мала чорт зна скільки мільйонну армію і необмежені ресурси. 

Наші хлопці, не маючи жодної надії, билися проти цього монстра. Розумієте? Тоді це була безнайдіна боротьба. Вона тривала рази в два довше, ніж боротьба аналогічних армій інших народів - так упиралися упівці. 

Солженіцин писав у своєму «Архіпелазі ГУЛАГ». Щось таке. Вони були схоплені просто на партизанських стежках. Вони були вражені духом рабства, який панував у табрах. І вони навіть там організували повстання. Їх розстрілювали, чавили танками, а вони таки добилися, щоб ця табірна система ослабла, а потім взагалі була ліквідована. 

Вони жили у совку громадянами другого сорту. Навіть в незалежній Україні, їх тривалий час не визнавали героями. І ось нарешті це сталося. Живих їх трохи більше тисячі залишилося. Хоч так, хоч через 27 років незалежності але Україна таки вшанувала їхній подвиг. 

Хто зна, якби не УПА, то, може, б не було ніякої України. А існувала б якась зденаціоналізована територія, котра б усвідомлювала себе шматком Московії і ніколи б не стала битися на смерть за свою незалежність із підлим ворогом. 
Слава Україні!!!

PS Символічно, що таке рішення ухвалено у День ЗСУ.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: