Юрій Луканов Журналіст

Виборча кампанія: фальстарт Тимошенко та домінування порядку денного Порошенка

Кампанія, формально не почавшись, вже переходить у нову якість. Якщо раніше відносно переконливим лідером була Тимошенко, то тепер такого лідера нема

Фонд «Демократичні ініціативи» показали, що Порошенко вийшов на друге місце у рейтингу кандидатів у президенти. Тимошенко має 16,1 відсоток серед тих, хто має намір брати участь у голосуванні, а Порошенко - 13,8. Зеленський відкотився до 8,8 процентів. Всі інші мають менші проценти. Юрій Бойко і Олег Ляшко обійшли Анатолія Гриценка. У Бойка 8,4 відсотка, у Ляшка 6,9, а в Гриценка - 6,8. 

Я думаю, що це є показова тенденція. Тимошенко розпочала кампанію дуже рано. Вона провела аж три свої форуми з Новим курсом. Завішала всю країну своєю рекламою. Дещо підвищила свій рейтинг і, здається, вичерпала свій потенціал. Тим часом, Порошенко де факто вступив у кампанію десь восени. Пізня осінь і зима проходить в обговоренні його порядку денного. Це автокефалія і військові справи. На початку січня триватиме обговорення Томосу. Бо саме тоді його вручатимуть Україні. Думаю, що і надалі порядок денний від Порошенка домінуватиме. 

Негативна для нього інформація - це те, що він у другому турі програє всім, крім Юрія Бойка. Втім він має ще безліч часу, аби цю ситуацію виправити. Так само, як і інші кандидати, впливати на поліпшення для себе ситуації. Поле широке. Адже 38 відсотків не мають наміру голосувати за жодного кандидата. А ще12 не визначилися. На мою думку, 38 противсіхів це занадто велика цифра. Частина з них все таки змінить думку. І ще 12 відсотків не малий запас. 

Тож кампанія, формально не розпочавшись, вже переходить у нову якість. Якщо раніше відносно переконливим лідером була Тимошенко, то тепер такого лідера нема. Адже різниця у 2,3 відсотка це майже на рівні похибки. Ідуть ніздря у ніздрю. Україна залишається країною з реальною політичною боротьбою. Результат передбачити не може ніхто. Ніхто, крім мене:))))))) Але я зберігатиму інтригу:))))

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: