Юрій Луканов Журналіст

Відставка Болтона є поганою новиною для України

Джон Болтон

Болтон дуже нетерпимий до всяких тоталітарних режимів і завжди пропонує щодо них дуже жорсткий підхід

Прикра новина для України. Зненацька. Трамп звільнив свого радника з національної безпеки Джона Болтона. Він свого часу запросив його на роботу, бо той підтримував жорстку позицію Трампа щодо Ірану. Він був прихильником виходу США з ядерної угоди з Іраном. Нині ж у Болтона розхдодження з Трампом щодо його позиції по ПН Кореї, Афганістану тощо. Про Україну і Росію у повідомленнях не згадується.

Думаю, що річ у тим, що Болтон дуже нетерпимий до всяких тоталітарних режимів і завжди пропонує щодо них дуже жорсткий підхід. Зокрема, він радив Джорджу Бушу, в адміністрації якого працював, воювати проти Іраку. Так ось щодо Ірану у нього співпали з Трампом позиції. Але в інших випадках - ні. Бо Трамп аж ніяк не войовничий в сенсі війни гарячої. Він не хоче воювати. Він намагається домовитися з Пн Кореєю, вивести війська з Афганістану. Припускаю, що це не дуже подобається Болтону. Тому і мусив піти у відставку.

Для України відставка Болтона прикрість. Бо він є жорстким противником Росії. Він підтримував ідею вступу України до НАТО ще 2008 року.

Нагадаю, що у Трампа було два радники з національної безпеки - Майкл Флінн і Генрі МакМастер.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: