ДБР закрило справу щодо ймовірної недбалості правоохоронців у справі Гандзюк

ДБР закрило справу щодо ймовірної недбалості правоохоронців у справі Гандзюк
Громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року
фото з відкритих джерел

Раніше правоохоронці заявляли, що відкрили провадження за статтею 367 ККУ (службова недбалість) щодо працівників Нацполіції Херсонської області

Державне бюро розслідувань (ДБР) закрило справу щодо ймовірної службової недбалості працівників поліції Херсонської області, які першочергово розслідували напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк і, ймовірно, могли сприяти втечі обвинуваченого Олексія Левіна з України. Про це йдеться у відповідь ДБР на запит «Громадського».

Як повідомляється, раніше правоохоронці заявляли, що відкрили провадження за статтею 367 ККУ (службова недбалість) щодо працівників Нацполіції Херсонської області.

«Після проведення необхідних та достатніх для ухвалення законного рішення слідчих (розшукових) дій, це провадження було закрите», – йдеться у відповіді.

Серед ймовірних виявів недбалості – затримання Миколи Новікова, якого правоохоронці назвали винним, а потім звільнили після того, як журналісти надали його алібі.

Окрім цього, у вересні 2017 року Катерина Гандзюк заявляла про конфлікт із начальником управління захисту економіки в Херсонській області Артемом Антощуком, який нібито пропонував їй хабар, а згодом судився із Гандзюк, захищаючи честь та гідність.

Крім того, активісти ініціативної групи «Хто замовив Катю Гандзюк?» заявляли, що очільник поліції Херсонщини Артур Меріков міг сприяти втечі Олексія Левіна. Чи перевіряли в межах цього провадження можливе сприяння правоохоронцями втечі з країни останнього – в ДБР на журналістський запит не уточнили.

Також стало відомо, що один з виконавців вбивства Гандзюк вийшов на волю.

Раніше повідомлялося, що через три роки після нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк посольство США закликало українську владу притягнути її вбивць до відповідальності.

Громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, жінка отримала хімічні опіки понад 30% тіла. 6 червня 2019 року виконавців злочину було засуджено.
Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий Олексій Левін (Москаленко), голова Херсонської облради Мангер та Ігор Павловський – колишній помічник народного депутата Миколи Паламарчука. Павловський уклав угоду зі слідством і дав свідчення у справі щодо ймовірних замовника та організатора злочину Мангера та Левіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: