«Исход событий предрешен». Ворожа ботоферма розсилала заклики українським силовикам

«Исход событий предрешен». Ворожа ботоферма розсилала заклики українським силовикам
Обладнання ботоферми було розміщене на Дніпропетровщині
фото ілюстративне

Спецслужби РФ намагалися провести спеціальну інформаційну операцію і розхитати морально-психологічний стан українських силовиків

Служба безпеки України викрила нову ворожу ботоферму у Харкові. Вона працювала виключно по українських військових і співробітниках правоохоронних відомств через розсилку смс-повідомлень. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Таким чином спецслужби РФ намагалися провести спеціальну інформаційну операцію і розхитати морально-психологічний стан українських силовиків. Зокрема, ворог розсилав повідомлення із пропозиціями здатися та перейти на бік окупантів.

«Исход событий предрешен! Будьте благоразумны и откажитесь от поддержки национализма и дискредитировавших себя руководителей страны, уже сбежавших из столицы!!!» – говорилося у брехливих смс.

Ботоферму досить швидко виявили та знешкодили кіберфахівці СБУ. За час своєї недовгої роботи через цей канал ворог відправив близько 5 тис. смс-повідомлень.

Все обладнання було розміщене на Дніпропетровщині, але дистанційно керувалося з РФ.

Власник помешкання зізнається, що навіть не здогадувався про свою роль у «спецоперації» ворога. Він повинен був лише підключити обладнання до інтернету та завантажувати сім-картки операторів мобільного зв'язку. Його «роботу» російські спецслужби оцінили у $2 тис. щомісяця.

Наразі вся техніка вилучена, а з усіма причетними СБУ проводить відповідні заходи.

Як повідомлялося, від початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну Служба безпеки України ліквідувала п’ять ворожих ботоферм потужністю понад 100 тис. фейкових акаунтів. Ботоферми діяли на території Харкова, Черкас, Тернополя, Полтави і Закарпаття.

Також у Вінниці викрили ботоферму, які використовувалися в інтересах ворога для поширення неправдивої інформації в українському сегменті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: