На Харківщині комерсанти самовільно зайняли два водосховища

На Харківщині комерсанти самовільно зайняли два водосховища
На Харківщині приватне підприємство самовільно захопило дві водойми
фото з відкритих джерел

Санкції передбачають покарання у вигляді обмеження волі від 2 до 4 років, або тюремний термін до 2-х років

У Харківській області приватне підприємство розводило і ловило рибу в двох водосховищах без будь-яких дозвільних документів. Крім того, ці водойми були побудовані для резервного водопостачання регіону. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом самовільного зайняття та використання двох водосховищ, розташованих на території Харківської області (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

Як повідомив начальник Спеціалізованої екологічної прокуратури Віктор Бойко, досудовим розслідуванням встановлено, що приватне підприємство безоплатно використовувало два водосховища на основі виданих режимів рибогосподарської експлуатації за відсутності державної реєстрації права їх користування. Площа вказаних водосховищ складає 1 тис. га, а вартість – понад 27 млн грн.

Внаслідок незаконних дій підприємство не сплачувало кошти за використання земель водного фонду.

Крім того, вказані об’єкти побудовано з метою резервного технічного водопостачання, що унеможливлює їх використання для риборозведення.

Наразі досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на строк до двох років.

До слова, окупанти в Криму не приховують катастрофи, яку вони спровокували на півострові.

Раніше керівник гідрогеологічного управління об'єднання «Приазовкурорт» системи «Укрпрофоздоровниця» Ігор Соклаков розповів, як на екологічну ситуацію в Азовському морі вплинуло будівництво росіянами Керченського мосту.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: