«Кримська платформа». Американський дипломат обурений поведінкою ООН та ОБСЄ

«Кримська платформа». Американський дипломат обурений поведінкою ООН та ОБСЄ

Представник ООН мав би приїхати у Київ, бо Крим є міжнародно визнаним як частина території України, наголосив Курт Волкер

Фото з відкритих джерел

Волкер прокоментував відсутність на «Кримській платформі» представників ООН та ОБСЄ

Незважаючи на можливий тиск Росії на ООН, представник організації мав би приїхати у Київ. Таку думку в інтерв'ю «Главкому» висловив американський дипломат Курт Волкер.

«Очевидно, що росіяни чинили чималий тиск на ОБСЄ та заявляли, що не погоджуються з тим, щоб представник цієї організації брав участь у «Кримській платформі». І, можливо, те ж саме вони робили щодо ООН. Але навіть за таких умов представник ООН мав би приїхати у Київ, тому що Крим є міжнародно визнаним як частина території України», – пояснив колишній спецпредставник США по Україні.

Раніше Курт Волкер розкритикував рішення адміністрації Байдена відправити на саміт Кримської платформи міністра енергетики. З точки зору Волкера, Сполучені Штати повинен був представляти чиновник із сектору безпеки та зовнішньої політики США.

Нагадаємо, колишній посол США у Києві Вільям Тейлор вважає, що перед підписанням угоди щодо «Північного потоку – 2» в адміністрація Байдена недостатньо зосередилася на проблемах, які можуть виникнути через російський вплив.

Незважаючи на шалений опір Росії, 23 серпня у Києві відбувся саміт Кримської платформи за участю делегатів із 46 країн. У спільній декларації учасники наголосили, що працюватимуть для «мирного припинення тимчасової окупації РФ території Криму і міста Севастополя».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: