Офіс омбудсмена повідомив про перебіг голодування Савченко

Офіс омбудсмена повідомив про перебіг голодування Савченко
Фото: radiosvoboda.org

В останній раз Савченко приймала їжу 23 березня

Народний депутат Надія Савченко, яка була заарештована за рішенням суду на 59 діб без права внесення застави, заявила, що востаннє приймала їжу ввечері 23 березня. Про це повідомив офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, представники якого відвідали парламентаря у суботу, 24 березня.

«На даний момент, скарг на здоров’я з її боку немає. Її прохання про гарячу воду, душ задоволено. Також роз’яснено про її право вільно обирати лікаря за необхідністю», - сказано у повідомленні.

Савченко висловила працівникам Секретаріату Уповноваженого зауваження про здійснення відеоспостереження та затоновані вікна у камері. Її зауваження перевірили, грубих порушень прав і свобод виявлено не було, зазначили також в офісі уповноваженого.

Раніше Мін’юст заявив, що народний депутат Надія Савченко буде під посиленим наглядом лікарів, якщо розпочне голодування.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова пообіцяла особисто контролювати дотримання прав людини у справі арештованої народної депутатки Надії Савченко.

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генеральний прокурор України виклав нардепам версію слідства. У Раді також продемонстрували оперативне відео, на якому Савченко та Рубан домовляються із військовими про стратегію й тактику перевороту.

У п’ятницю, 23 березня, Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Савченко оголосила про голодування.

Читайте також матеріал: «Бабах!». Як «пакували» Героя України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: