Савченко доставлять у суд, щоб відібрати біологічні зразки

Савченко доставлять у суд, щоб відібрати біологічні зразки
Надія Савченко
Фото: Главком

У нардепа візьмуть зразки слини

Народного депутата Надію Савченко, звинувачену в підготовці терактів, доставлять у суд, щоб відібрати у неї біологічні зразки.

Про це повідомляє прес-служба нардепа у Facebook.

«18.04. о 13 год. 00 хв. в Шевченківський р-ний суд (вул. Дегтярівська, 31 а) буде доставлена Надія Савченко «у справі: про відбрання біологічних зразків». Зала судових засідань 406», - йдеться у повідомленні.

0000_01Документ клікабельний

У коментарі «Українській правді» адвокат Савченко Олег Соловей розповів, що мова йдеться про зразки слини.

«Була інформація, що на одному з телефонів (у справі – ред.) була слина жінки. От зараз хочуть слину відібрати», - пояснив адвокат.

Він додав, що Савченко не хоче надавати ці зразки, бо, за його словами, слідство мало змогу багато разів їх узяти.

«Сама Надія Савченко заявила їм, що ви багато разів могли взяти мої зразки слини. А слідство каже: ми хочемо взяти її процесуально правильно.  На це Надія Вікторівна каже: почекайте, записувати мене упродовж півроку з точки зору КПК у вас вийшло правильно, а взяти слину ніби неправильно», - процитував її Соловей.

Він зазначив, що через це Савченко відмовляється давати зразки.

«А якщо відмовляється, то цей процес вони будуть робити примусово за рішенням суду. Тобто триматимуть кілька осіб у СІЗО і лікар це відбиратиме», - пояснив адвокат.

За його словами, він хотів  би побачити як їм це вдасться зробити.

«Вона їм зараз каже: от мій стаканчик з якого пила, беріть, але так не хочуть. Вони хочуть на суді її вмовити, щоб дала зразки, або отримати рішення, щоб примусово взяти», - сказав захисник.

Нагадаємо, у  вівторок, 17 квітня, Савченко пройшла судово-психологічну експертизу із використанням поліграфа.

Нагадаємо, раніше Савченко погодилася перервати голодування на три дні, щоб пройти допит на поліграфі. 16 квітня нардеп відновила перерване голодування.

Як відомо, 5 квітня допит Савченко на поліграфі не відбувся, але була проведена психофізіологічна експертиза.

22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генпрокурор Юрій Луценко показав парламентарям відео, на якому Савченко прямо говорить, що особисто має бажання вчинити терористичний акт у Верховній Раді та підірвати не лише депутатів, але й президента та верхівку правоохоронних органів.

23 березня Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: