Вибух у Нікопольському суді: рамка-металошукач на вході була несправною вже кілька років

Вибух у Нікопольському суді: рамка-металошукач на вході була несправною вже кілька років
Суд у Нікополі, де стався вибух
Фото з відкритих джерел

У будівлі Нікопольського міськрайонного суду, де 30 листопада стався інцидент з вибухами, була рамка-металошукач, однак вона кілька років не працювала. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як розповіла спікер Нікопольського суду Анжеліка Багрова, відвідувачі, які приходять до будівлі суду, проходять лише перевірку документів на вході.

«Металева рамка-металошукач нам була завезена в 2010 році, пропрацювала вона тоді місяць. На наші звернення її ніхто не відремонтував і на сьогодні вона просто є у приміщенні суду і не працює, тобто її фактично немає. На вході у нас сидить працівник поліції і перевіряє паспортні дані і повістки – до якого судді людина йде. І все. Не забезпечено у нас ніякого огляду – ні металошукачем, нічим. Це все має бути, має бути охорона, адже це – безпека учасників процесів, відвідувачів, працівників суду», – зазначила Багрова.

За словами спікера, співробітниця суду, постраждала від вибуху, сьогодні, 1 грудня, вийшла на роботу, у неї діагностували контузію та черепно0мозкову травму, однак самопочуття задовільне.

Водночас у поліції Дніпропетровщини повідомили, що чоловік, який скоїв вибухи в залі суду, проходив поверхневий огляд працівника поліції, який нічого не виявив. Щодо перевірки за допомогою рамки-металошукача в поліції підтвердили: такої перевірки не здійснювалось.

Раніше повідомлялося, що число поранених в результаті вибуху в суді у Дніпропетровській області зросло до 10. Зазначимо, інцидент стався 30 листопада о 11:20 під час слухання справи за фактом вбивства. Батько вбитого після оголошення колегією суддів перерви по кримінальній справі витягнув дві гранати і підірвав їх, в результаті чого сам загинув на місці.

Осколкові поранення отримали троє підсудних, працівники конвойної служби, співробітник суду та одна цивільна особа. Всі постраждалі доставлені в лікарню.

Наразі відомо про двох загиблих.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: