У США вперше покажуть документальні фільми зі списку «Оскара»: серед них є стрічка про Україну

У США вперше покажуть документальні фільми зі списку «Оскара»: серед них є стрічка про Україну

Фільми демонструватимуться три тижні

Остаточний список номінантів буде відомий 22 січня

Американська кіноакадемія уперше організувала покази 15 документальних фільмів, які увійшли до короткого списку премії «Оскар». Їх покажуть в кінотеатрах 13 міст США. Серед стрічок — фільм про хлопчика з Донбасу під назвою «Віддалений гавкіт собак».

Картини показуватимуть у Сполучених Штатах з 31 грудня до 21 січня. Їх можна буде побачити, зокрема, у Бостоні, Чикаго, Денвері, Лос-Анджелесі, Нью-Йорку, Сіетлі та Вашингтоні.

За словами асистента режисера стрічки про Україну Азада Сафарова, ця можливість є унікальною, адже зазвичай кінокомпанії витрачають мільйони на рекламу своїх фільмів у США для привернення уваги Кіноакадемії.

«Зрозуміло, що у нас такого бюджету нема. Тому через покази, організовані кіноакадемією, американці ще більше дізнаються про фільм і про війну на сході України», — написав він у Facebook.

22 січня у США оголосять 5 номінантів на «Оскар» у кожній категорії. Церемонія вручення премії відбудеться 24 лютого в Dolby Theatre в Голлівуді.

Нагадаємо, що фільм данського режисера про хлопчика з Донбасу «Віддалений гавкіт собак» увійшов до короткого списку кінопремії «Оскар». Стрічка стала однією з 15 претендентів на перемогу в номінації «Кращий документальний повнометражний фільм».

Разом з фільмом про Донбас до шорт-ліста також увійшли документальні стрічки: «На її плечах», «RBG», «Чи будеш моїм сусідом?», «Злочин+кара» тощо.

Документальний фільм «The Distant Barking of Dogs» дансько-шведсько-фінського виробництва розповідає історію 10-річного хлопчика Олега з Донбасу, який живе біля лінії фронту. Його знімали в селі Гнутове Донецької області з 2015 по 2017 рік. Село Гнутове поблизу Маріуполя перебуває під контролем України, але регулярно потрапляє під обстріли.

У 2017 році фільм The Distant Barking of Dogs переміг на Фестивалі документального кіно в Амстердамі. У лютому цього року фільм переміг у номінації «Найкращий документальний фільм» на фестивалі у Швеції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: