Бенюк колядує. Актори театру Франка влаштували сюрприз глядачам (відео)

Бенюк колядує. Актори театру Франка влаштували сюрприз глядачам (відео)
Артисти Національного драматичного театру ім. Франка привітали глядачів з Різдвом

У святкові дні спектаклі головного театру країни завершуються несподіваним фіналом

Глядачі Національного драматичного театру ім. Франка, які потрапили на вистави у ці святкові дні, отримали несподіваний подарунок. У фіналі вистав до публіки виходять не лише актори, задіяні у постановці, а й інші зірки франківської сцени. Всі разом вони виконують різдвяні пісні та святкові віншування.

Зокрема, вчора після вистави «Мартин Боруля», окрім Народних артистів Володимира Коляди, Анатолія Гнатюка, Назара Задніпровського, Заслужених – Зінаїди Цесаренко, Наталії Ярошенко, які виконували головні ролі, до глядачів вийшли також Народні артистки Богдан Бенюк, Василь Мазур, Євген Шах. Окрім колядок зірками було виконане нове різдвяне патріотичне віршоване віншування.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року глава держави підписав указ про відзначення 100-річчя Національного театру імені Івана Франка.

Президент зобов'язав уряд затвердити план заходів із підготовки та відзначення у 2020 році 100-річчя Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Кабмін має передбачити проведення у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка урочистостей, міжнародного театрального фестивалю, а також всеукраїнського гастрольного туру театру; проведення конференції, присвяченої діяльності театру; випуск видань щодо діяльності і творчих здобутків Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, у тому числі із записами кращих вистав театру, випуск відповідної сувенірної продукції; створення фільму про історію театру; випуск в обіг поштових марок і конвертів, присвячених 100-річчю Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, та здійснення спецпогашення поштових марок та висвітлення заходів із підготовки та відзначення 100-річчя театру.

Окрім того, уряд має опрацювати в установленому порядку питання здійснення капітального ремонту та облаштування приміщень театру, оновлення його матеріально-технічної бази, виготовлення проекту будівництва декораційного цеху, а також вирішити в установленому порядку питання щодо фінансування заходів із підготовки та відзначення 100-річчя Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Також указом Президент постановив запропонувати Національному банку України опрацювати можливість виготовлення та випуску в обіг у встановленому порядку пам'ятних монет, присвячених 100-річчю Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: