Під Києвом з’явиться лабораторія для аналізу якості води

Під Києвом з’явиться лабораторія для аналізу якості води
Лабораторія вивчатиме воду, яка знаходиться у дніпровських водосховищах

На функціонування лабораторії європейці виділять 500 тисяч євро

Київ отримає фінансове підкріплення для облаштування нової лабораторії. Вона розташується в передмісті і буде вимірювати якість місцевих водойм.

Про це повідомляє прес-служба EUWI+.

Лабораторія працюватиме у Вишгороді. На її функціонування європейці виділять 500 000 євро. Ця сума піде на покупку сучасної апаратури для вимірювання якості води.

Об'єкт буде вивчати воду, яка знаходиться у дніпровських водосховищах. Для цього вченим нададуть газовий хроматограф, аналізатор для визначення азоту і ртуті, систему для очищення води, лабораторну посудомийну машину і термореактор для визначення фосфору. Всі апарати будуть привезені і встановлені до кінця 2019 року.

EUWI+ є проектом Євросоюзу. Його повна назва звучить як «Водна ініціатива плюс». Акти співпраці з європейцями вже підписали ДСНС, Мінекології, Державне агентство водних ресурсів України. Із західного боку представлено Агентство з охорони навколишнього середовища Австрії.

До слова, Дніпровська станція, яка забезпечує питною водою третину Києва, у 2019 році перейде на нову технологію знезараження води без використання хлору.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: