Дерматолог розповіла про небезпеку частого миття у душі

Дерматолог розповіла про небезпеку частого миття у душі

Під час частого миття шкіра стає чутливішою і легко піддається подразненню

«Після миття краще почекати, поки вода сама висохне» – фахівець

Часте прийняття душу може порушити захисний бар’єр шкіри, а також послабити організм людини. Про це заявила лікар-дерматолог Аріна Кисельова.

За її словами, під час частого миття шкіра стає чутливішою і легко піддається подразненню, особливо в холодну пору року. Фахівець рекомендувала приймати душ один раз в день ввечері, а також скоротити використання мийних засобів.

Крім того, за словами фахівця, шкіру може пошкодити і рушник, тому після миття краще почекати, поки вода сама висохне. Дерматолог не рекомендує використовувати жорсткі губки, які травмують шкіру. Замість цього краще користуватися м’якою мочалкою, яку слід змінювати раз на місяць. Рушники необхідно міняти щотижня, оскільки в них накопичуються небезпечні бактерії, які згубно впливають на шкіру, додала Кисельова.

Раніше лікар і експерт лабораторної діагностики оцінив необхідність носіння масок при мінусовій температурі.

Нагадаємо, американські вчені з Массачусетського технологічного інституту створили захисну маску, що вбиває віруси. Нова маска може вбити інфекцію, завдяки спеціальній мідній сітці, що нагрівається.

Як повідомлялося, доцент кафедри політичної психології Санкт-Петербурзького державного університету пояснив небажання людей носити медичні маски на тлі пандемії коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: