У Чернігові через грип оголосили карантин

У Чернігові через грип оголосили карантин
У місті проводяться обмежувальні заходи

Навчання у школах призупинили на невизначений термін

У Чернігові з 11 січня оголошено карантин. Обмежувальні заходи запровадили через значне зростання захворюваності на грип і ГРВІ та перевищення епідпорогу на 16,9%. Про це повідомляє прес-служба Чернігівської міськради.

«У місті проводитиметься цілий комплекс обмежувальних заходів. Перш за все, це обмеження вільного доступу до стаціонарних відділень лікарень для відвідувачів, деякі з них будуть перепрофільовані, де створюватимуться спеціальні палати для хворих тощо. Крім того, з 14 січня навчання у школах міста призупиниться і це триватиме до покращення ситуації», - сказано у повідомленні.

Вказано, що моніторинг стану захворюваності дітей, які відвідують дитячі садочки, проводиться щодня.

«Станом на сьогодні у дитсадках відсутні 57,5% дітей, з них, за словами батьків, 9,5% -  через хворобу. Школярі - на канікулах, але багато вчителів наразі перебувають на лікарняному», - сказано у повідомленні.

Чернігівців просять проводити профілактичні заходи, а при перших симптомах залишатися вдома, не займатися самолікуванням й негайно звертатися до лікарів за медичною допомогою, оскільки цього року захворювання розвивається дуже швидко.

Вказано, що наразі у місті 106 людей хворіють на пневмонію різного ступеня тяжкості. Вони знаходяться на лікуванні у стаціонарі.

Також рекомендовано у місцях великого скупчення громадян дотримуватися рекомендацій з профілактики та попередження захворюваності на грип та ГРВІ: санітарно-гігієнічний контроль у приміщеннях. Це стосується закладів торгівлі, ресторанного господарства, транспорту та інших громадських установ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: