Аеропорт «Ужгород» прийняв перший рейс у рамках угоди зі Словаччиною

Аеропорт «Ужгород» прийняв перший рейс у рамках угоди зі Словаччиною
Міжнародний аеропорт «Ужгород» закінчили відновлювати у травні 2021 року
Фото: Wikimedia

Особливість аеропорту в тому, що при посадці та зльоті літаки заходять у повітряний простір Словаччини

Міжнародний аеропорт «Ужгород» сьогодні, 10 вересня, прийняв свій перший рейс у рамках угоди між Україною та Словаччиною. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

Особливість аеропорту в тому, що при посадці та зльоті літаки заходять у повітряний простір Словаччини – поріг злітно-посадкової смуги розташований в декількох сотнях метрів від українсько-словацького кордону, що раніше викликало труднощі. У серпні 2020 року країни домовилися розблокувати роботу аеропорту та підписали угоду.

Відтепер управління повітряним рухом буде відбуватися на певній частині повітряного простору Словаччини, що дозволить проводити посадки літаків за приладами.

В «Украерорусі» заявили, що здатність України управляти повітряним рухом у частині повітряного простору країни-члена ЄС доводить отриманий 31 серпня сертифікат від Агентства ЄС з безпеки польотів (EASA).

Як відомо, міжнародний аеропорт «Ужгород» закінчили відновлювати у травні 2021 року. Уже 2 червня він прийняв свій перший рейс за останні два роки – його виконала компанія Windrose з Києва.

До слова, напередодні аеропорт Кабула відновив роботу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: