«Це плювок у самісіньку душу». Руслана показала, як бульдозери руйнують унікальний Чернечий ліс

«Це плювок у самісіньку душу». Руслана показала, як бульдозери руйнують унікальний Чернечий ліс
За кілька днів унікальність лісу нещадно була зруйнована бульдозерами
Фото: Руслана Лижичко/Facebook

Руслана анонсувала миру акцію протесту та закликала долучитися до неї усіх небайдужих

Унікальний Чернечий ліс зі столітніми деревами, що під Києвом, знищують бульдозерами. Тут прокладають дорогу та готуються забудувати територію. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила співачка Руслана Лижичко.

«Я щодня бігаю стежками цього лісу. Цей ліс – це одне з місць сили і натхнення для мене. Я знаю тут кожен метр. Це унікальна природоохоронна територія… Але такою вона була донедавна. За кілька днів ця унікальність нещадно була зруйнована бульдозерами. Дерева повалені! Прокладається асфальтована дорога і все готується для подальшої забудови! У той час, коли одні ціною власного життя виборюють кожен клаптик української землі, інші на мирній території безжалісно її знищують. У рік, коли Україна відзначає 30ліття Незалежності, вважаю це плювком в самісіньку душу кожного українця!», – ідеться у дописі.

Руслана також анонсувала миру акцію протесту та закликала долучитися до неї усіх небайдужих. Крім того, у неділю, 6 червня, вона пообіцяла зайнятися у лісі йогою та не пропустити таким чином бульдозери.

Раніше Міністерство закордонних справ України підрахувало, яких збитків зазнає природа нашої країни через збройну агресію Російської Федерації.

Як повідомлялося, приблизно кожне четверте підприємство столиці здійснює скиди в річку Дніпро зі значним перевищенням рівня гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин.

10 травня річка Либідь в Києві забарвилася в яскраво-жовтий колір. Кияни закликали фахівців встановити причину такого стану води в річці.

У пробах води з русла, взятих того ж дня, виявили відхилення за показниками запаху, каламутності та вмісту фенолів, а також досить високий вміст іонів амонію та аміаку. Фахівці КП «Плесо» кажуть, що подібний скид був зроблений будівельною технікою, що працює поруч. Представникам будівельної компанії вручено акт-вимогу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: