«Это же война, всякое бывает». Родичі рашиста, який вбив безбройного українця, шокували своїми заявами

«Это же война, всякое бывает». Родичі рашиста, який вбив безбройного українця, шокували своїми заявами
Родичі російського вояка Шишимаріна, який убив мирного українського жителя, не бачать нічого особливого у його злочині, бо «іде війна»
фото: Reuters

Бабуся російського вояка не бачить нічого страшного у тому, що її онук убив цивільного

Родичі Вадима Шишимаріна, звинуваченого у вбивстві мирного жителя України, не розуміють, хто на кого напав і за що можуть посадити їхнього близького. Про спілкування із родичами першого рашистського війського, якого судять в Україні, розповіла журналістка Ірина Ромалійська.

Батько Вадима Шишимаріна заявив, що його син був змушений взяти участь у «спецоперації». Чоловік, якого звуть Євген, чекає, що військового злочинця повернуть до Росії за обміном. Своє ставлення до російсько-української війни батько рашиста висловив коротко: «Я взагалі нічого не підтримую, бо я нічого не знаю. Я не маю агресії до України особистої».

Бабуся окупанта, Валентина Димова, заявила, що взагалі не знає, хто на кого напав в Україні, а як оцінити війну, не знає. Втім, вона принаймні назвала військові дії, які веде Росія, «війною», а не «спецоперацією».

Щодо злочину, який вчинив її онук, жінка заявила – іде війна, на війні може бути що завгодно. Звинувачення у вбивстві мирного жителя бабуся рашиста назвала «маячнею», і заявила, що чекає на його повернення за обміном.

Коли журналістка ще раз спитала росіянку «Що робити з війною», Валентина Димова відповіла: «Не знаю, що з нею робити. Я в ній не розбираюся, в цій політиці».

Нагадаємо, Вадим Шишимарін – перший військовослужбовець РФ, якого судять за воєнний злочин в Україні. Його обвинувачують у вбивстві беззбройного велосипедиста в Сумській області.

За даними слідства, 28 лютого 21-річний окупант вбив беззбройного жителя смт Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед. Чоловік помер на місці лише за кілька десятків метрів від свого дому.

Перше засідання суду у справі Шишимаріна, на якому було вирішено, що процес проходитиме у відкритому режимі, відбулося 13 травня.

18 травня під час судового засідання рашист визнав свою провину у вбивстві цивільного.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: