На Луганщині буревій знищив врожай і пошкодив будинки

На Луганщині буревій знищив врожай і пошкодив будинки
Вітер позривав дахи з будівель, повалив дерева, а потоки води та град знищили молоду городину та позаливали подвір’я - рятувальники

Найбільше лиха негода наробила у Старобільському та Новоайдарському районах - ДСНС

На Луганщині на минулих вихідних шквальний вітер та дощ із градом пошкодили посіви зернових, позривали дахи з будинків, а також зруйнували лінії електро- та газопостачання. Про це повідомляє місцеве управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

За даними відомства, найбільше лиха негода наробила у Старобільському та Новоайдарському районах.

«Тут вітер зривав дахи з будівель, валив дерева, а потоки води та град знищили молоду городину та позаливали подвір’я», — йдеться у повідомленні.

Як розповів житель села Олексіївка Сергій Подройко, шквальний вітер та град знищив як поля, так і городину людей.

«Пенсіонери виживають городами, а зараз там нічого нема, треба знову все робити — шукати насіння, саджати, аби хоч щось встигло вирости. Ті, хто працюють, ще можуть щось купити, а пенсіонерам важко», — каже він.

Також Подройко розповів, що буревій зруйнував загони для корів, внаслідок чого вони розбіглися і їх довелося відловлювати. Тварини отримали поранення від граду.

Крім цього, у селі не було електропостачання, станом на 1 червня відновили тільки у половині населеного пункту.

«Люди своїми силами перекривають дахи, Будинок культури та школа як стояли, так і стоять, з ними нічого не роблять, лише виділили школі целофанове покриття і поки все. Коли будуть цим займатися, не відомо», — розповів Сергій.

У ДСНС підтверджують, що в Олексіївці постраждали 450 подвір’їв, школа-гімназія, магазин із їдальнею.

За даними рятувальників, у селі Колядівка знесло шифер з 360 будинків, град побив вікна, також зруйновані лінії електро- та газопостачання. Також пошкоджено 6,6 тисячі гектарів сільськогосподарських культур, 3,4 тисячі з яких — озима пшениця.

У Луганській ОДА повідомили, що загалом у селах Олексіївка, Михайлюки, Колядівка та Вовкодаєве постраждали 810 домогосподарств.

Нагадаємо, на Донбасі на вихідних через негоду знеструмлено 53 населені пункти.

Як повідомлялося 30 травня, сильний дощ затопив деякі райони Києва.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: